Bo på VNF-kampus

VNF har ett eget internat som ligger precis intill skolbyggnaden. Att bo på skolans kampusområde betyder att ta del av en gemenskap som du annars inte upplever under läsåret!

Lägenheterna

Kampuset har allt som allt 135 bäddplatser. De studerande bor i fyra hus i två våningar.

Det finns både enkel- och dubbelrum, i två- eller trerummare, med gemensamt pentry och gemensam wc/dusch. I det lilla köket finns spis, kylskåp och mikrovågsugn. I rummet finns säng, bokhylla, skrivbord och klädskåp.

Tag med dig egen köksutrustning, täcke, dyna och lakan samt handdukar. Det är möjligt att hyra kärl och/eller sängkläder från skolan. Om du vill göra det ska du kontakta oss innan skolstart på info@vnf.fi, 019 222 600.

I studiebostäderna finns trådlös internetkontakt.

Delvis renoverat

Under de senaste åren har renoveringar pågått i internathusen. Alla ytor och köken förnyas efter hand. I de bostäder som inte ännu är renoverade finns fortfarande äldre ytor och färggranna retrokök.

Bottenplan på en våning (fyra lägenheter).

Enkel- eller dubbelrum?

I mån av möjlighet erbjuder VNF enkelrum mot en tilläggsavgift i veckopriset. Läs mer om kostnader och studiestöd

Måltider

Den som bor på skolans internat har under skoldagarna tillgång till frukost, lunch och lätt middag (ingen middag på fredagar). Läs mer

Parkering

Studerande och andra VNF-besökare kan parkera på parkeringsplatsen mellan skolhuset och internatet. Platser finns också längs med vägen utanför skolan.

Ett stenkast från centrum

Strandparken gränsar till kampusområdet och Svartån flyter tätt förbi. Lummiga vandringsstråk sträcker sig längs ån. Naturen är vacker här under alla årstider.

Karis centrum med affärer, kaféer, restauranger, banker, hälsocentral, apotek, bibliotek, busstation, järnvägsstation, biograf och teaterhus ligger på bara 10 minuters gångavstånd.

OBS! Det är viktigt att du har egen försäkring för dina personliga ägodelar och olycksfallsförsäkring för din fritid.

I de renoverade lägenheterna är köken och de andra ytorna förnyade.

Internatet och skolan ligger i ett vackert parkområde. I C-husets nedersta våning finns ett gemensamt sällskapsrum, bastu samt tvättstuga.