VNF välivuotena

Välivuotena VNF on mainio hengähdyspaikka – saat lisäaikaa miettiä tulevaisuutta ja samalla voit kokeilla jotain josta olet kiinnostunut.

opintolinjat >
VNF-vuoden jälkeen sinut lasketaan edelleen ensikertalaisena kun haet korkeakouluun tai yliopistoon.

Opintovelvollisuuden piiriin kuuluville tarjoamme Opistovuoden oppivelvillisille.

Valmentaudu jatko-opintoja varten

VNF tunnetaan osaamisestaan valmentaa yliopistojen ja korkeakoulujen pääsykokeisiin. Tieteellisillä linjoilla saat vinkkejä opiskelutekniikasta, saat syventyä valintakoekirjoihin ja harjoitella sisäänpääsykokeita varten. Taidelinjoilla saat ohjausta portfolion laatimisessa, josta sinulla on hyötyä hakiessasi jatko-opintoihin.

Kielikylpy

Monet suomenkieliset hakevat opistoon kielikylpyyn erikoistuakseen samalla tiettyyn erityisalueeseen. Ruotsinkielisen ympäristön ja opetuksen myötä parannat vuoden aikana ruotsinkielen taitoasi, josta sinulla on hyötyä esim. yliopistojen kielikokeissa, tulevissa opinnoissa ja työelämässä. Pääopetuskieli on ruotsi, mutta henkilökohtaista opastusta saa suomenkielellä.

Opinnot kaiken ikäisille!

Useimmat opiskelijoistamme ovat saman vuoden ylioppilaita sekä muita nuoria aikuisia, mutta iällä ei ole merkitystä! Meillä voi opiskella kaiken ikäiset – juuri peruskoulun päättäneistä eläkeläisiin.

Välivuosi lukion jälkeen voi tulla tarpeen monesta eri näkökulmasta. 

– Joku tarvitsee hengähdys tauon, toinen hakee inspiraatiota, ja kolmas käyttää joka minuutin valmistautuakseen sisäänpääsykokeisiin ja tuleviin opintoihin.

Vietä hyödyllinen välivuosi VNF:ssa.

Katso opintolinjat täältä!