Digitaalinen saavutettavuus

Vnf.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään julkisten verkkopalvelujen olevan saavutettavia. Nykyiset vnf.fi-sivut julkistettiin kesäkuussa 2017, ja niille tehtiin saavutettavuuden vaatimia muutoksia vuonna 2020.

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Västra Nylands folkhögskolan ylläpitämää vnf.fi-sivustoa. Seloste on tehty 21.9.2020.

Saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää lain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset WCAG v2.1 A/AA-tason mukaisesti seuraavin havaituin puuttein:

  • Navigaation järjestys: Näppäimistöllä tai lukijalaitteella käytettäessä navigaation järjestys poikkeaa visuaalisesta näkymästä ja logiikasta.
  • Yläreunan banneri monella kuvalla: Yläreunan karuselli-bannerin kuvien vaihtumista ei pysty hidastaa tai pysäyttää lukijalaitteella. Kuvien vaihtuminen pysähtyy sen hetkiseen kuvaan, mikäli alue on aktiivinen. Muuten kuvat vaihtuvat määrätyin väliajoin. Vaihtuva karuselli on käytössä etusivulla ja Opinnot-sivulla.
  • Jaa ja Twiittaa-napit: Napit eivät näytä kovin aktiivisuutta valittuna. Nappien toiminta ja merkinnät tulevat Facebookista ja Twitteristä. Napit ovat käytössä sivuilla opintolinjat, kurssit sekä ajankohtaista.
  • Sivun kohdennus jää alareunaan. Mikäli selaa näppäimistöllä sivun footeriin asti ja siirtyy uudelle kierrokselle navigaatioon, näkymä kohdennus jää footeriin kunnes valittavaksi tulee linkki sisällöstä.

Tavoite saavutettavuudessa

Västra Nylands folkhögskolan tavoitteena on pyrkiä digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa vähintään WCAG-ohjeistuksen mukaiseen AA-tasoon.

Palaute sivuston saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen tai käyttöongelman sivustolla? Voit kertoa siitä meille alla olevalla lomakkeella.

    Palautelomake

    Täytä yhteystietosi sekä kommenttisi lomakkeeseen.