Tanssi

VUODESTA 2020 tanssilinja on osa PERFORM-kokonaisuutta, jossa saat rakentaa oman opintokokonaisuutesi moduulipohjaisen opetuksen pohjalta. Voit yhdistää sekä tanssin että teatterin opinnot, tai keskittyä enemmän toiseen. Lue lisää…


 –  –  –
Haluatko kehittää taitojasi tanssitaiteessa? Oletko ajatellut tulevaisuutta tanssijana, koreografina tai tanssinopettajana? VNF:n Tanssilinja saattaa olla juuri se ponnahduslauta, jonka avulla pääset eteenpäin tanssin ammatti-opintojen pariin. Voit myös viettää vuoden tanssin parissa, vaikka et jatkaisikaan tanssin ammattiopintoihin.

Tarjoamme erinomaisen mahdollisuuden kehittää itseäsi ja taitojasi tanssijana. Opiskelet kokeneiden ja ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa.

Opetuksessa tärkeällä sijalla ovat tanssitekniset taidot, mutta tilaa annetaan myös omalle tanssinäkemykselle ja luovuudelle. Saat laajan pohjan jatko-opinnoille sekä realistisen kuvan tanssitaiteen maailmasta ja toimintaehdoista. Lisäksi saat monia samanhenkisiä ystäviä!

Esiintymiskokemuksia

Opintovuoden aikana saat osallistua eri projekteihin ja saat mahdollisuuden esiintyä Karjaan TryckeriTeaternissa. Tryckiksen näyttämöllä esitetään paitsi vuoden pääproduktio, myös opiskelijoiden omia koreografioita Dansaftoneissa 2–3 kertaa vuodessa. Tämän lisäksi teemme kiertueita esim. lukioihin sekä eri tapahtumiin.

DROP – pääproduktio 2019. Kuva: Chris Senn

Panostaa tanssiin täydestä sydämestäsi

Tanssitaiteen ohjelmamme on tunnettu ja arvostettu. Linja on myös suomen-kielisten opiskelijoiden suosima. Teemme lujasti töitä – ja saavutamme tuloksia. Sinulla on mahdollisuus käyttää tanssisalia myös oppituntien ulkopuolella. Toisin sanoen voit panostaa tanssiin täydestä sydämestäsi!

Opetuskielinä on ruotsi, suomi ja englanti.

Opiskelijavaihdot ja opintomatkat

Suunnittelemme ja toteutamme vuosittain kansainvälisiä vaihto-ohjelmia ja/tai opintomatkoja. Muun muassa meillä on monen vuoden aikana ollut yhteistyö ruotsalaisen, Linköpingessä sijaitsevan Lunnevads folkhögskolan tanssilinjan kanssa, sekä Saksalaisen TanzArt, Kirschaun kanssa. Myös lukuvuodeksi 2020–2021 on suunnitteilla yhteistyö TanzArtin kanssa.

Aikaisempina vuosina olemme matkustaneet mm. Berliiniin ja Kööpenhaminaan.

@danslinjenvnf Facebookissa
@danslinjenvnf Instagramissa

 

”Joka päivä olen saanut irti lisää tanssimaailmasta tai omasta kehosta.”

Hain Tanssilinjalle, sillä halusin tietää paremmin mitä tanssi merkitsee minulle. Täällä tunnen itseni tervetulleeksi. On ihanaa nähdä miten opettajat huomioivat jokaisen yksilönä. Tanssisali on käytössämme myös iltaisin, joten täällä pääsee panostamaan kokopäiväisesti tanssiin. Lyhyessä ajassa ollaan opittu todella paljon, ja ihmetelty miten kaikki pysyy päässä. Vaikka kuinka väsyneenä aamulla tulee kouluun, päivällä on jo uusi ihminen. Kannustavassa ilmapiirissä innokkuus kasvaa helposti. Jokainen päivä on ollut erilainen. Joka päivä olen saanut irti lisää tanssimaailmasta tai omasta kehosta. Tanssitekniikkojen lisäksi olen saanut kehittää omaa luovuutta ja taiteellisuutta. VNF:stä on tullut kuin toinen koti. Jos saisin päättää, viettäisin täällä varmasti enemmän kuin yhden vuoden.

– Oona Toukolehto, Raasepori

Esimerkkejä kursseista

  • Nykytanssi, improvisaatio ja kompositio
  • Baletti
  • Jazztanssi
  • Tanssitekniikan perusteet
  • Tuotantotyö ja näyttämötyöskentely
  • Kehonhuolto, somaattinen työ
  • Anatomia ja liikuntaoppi
  • Pedalabb
  • Tanssitieto, opintokäynnit

Katso täältä lisää: perform/sisältö

Tytti Kronqvist

tanssi

”Olen onnekas, kun saan työskennellä nuorten innokkaiden opiskelijoiden kanssa, jotka intohimoisesti haluavat kehittää kykyjään.”

Foto: Uwe Nimmrichter

Koulutus/opinnot:

MA TeaK, tanssija, koreografi, tanssinopettaja

Olen työskennellyt tanssilinjan pääopettajana vuodesta 1991. Tämän lisäksi olen perustanut Dansteater Dis Tanz:in, jonka toimintaa olen myös johtanut vuosina 1995–2010. Vuosina 1981–1994 toimin tanssinopettajana Raatikon tanssikoulussa, Vantaan Tanssiopistolla. Työskentelen myös freelance-tanssitaiteilijana, sekä esittävän taiteen tuottajana.

Olen onnekas, kun saan työskennellä nuorten innokkaiden opiskelijoiden kanssa, jotka intohimoisesti haluavat kehittää kykyjään. Tanssilinjan ainutlaatuinen ilmapiiri, jossa kekseliäisyys, kokeellisuus, uteliaisuus, ideat ja rohkeus ovat keskiössa, on minun ehtymätön inspiraation lähde.

Mitä opiskelija ottaa mukaansa opintovuoden jälkeen?

VNF-tanssivuoden jälkeen sinulla on itseluottamusta, rohkeutta, tietoisuutta itsestäsi tanssijana sekä mahdollisuuksistasi. Iloa monesta onnistumisesta, sekä uusista elinikäisistä ystävistä.

Minun terveiseni/filosofiani/slogani:

”Anna itsellesi elämäsi mahdollisuus – ota osaa Tanssilinjan inspiroivasta ja turvallisesta ympäristöstä, joka tukee sinun kehitystäsi sekä tanssijana että ihmisenä!”

Kuoret 2020

Drop 2019

Irti 2018

MeWe 2017

Rep. 2016

Zona Temporalis 2015

Es Gibit Da Noch Etwas Anderes 2014

Shelter 2014

Nauhat solmussa 2013

"On ihmeellistä, kuinka paljon inspiraatiota ja voimaa toisilta tanssiin hurahtaneilta voi saada." Iris Niinistö, Tampere

Tanssilinjalle tullessani en oikein tiennyt, mitä tanssi merkitsee minulle ja haluanko siitä esimerkiksi ammatin. Linjalla opiskelu on vastannut näihin kysymyksiin mutta avannut tanssin maailmaa myös aivan uusilla ja odottamattomilla tavoilla. Opetus ohjaa ja valmistaa tanssijantyön fyysisyyteen ja rankkaan treenaukseen mutta valmentaa myös taiteilijuuteen kuuluvaan luovaan pohdintaan. Tanssilinjalaisista on muodostunut kuin toinen perhe, jossa jokainen saa olla oma itsensä niin tanssijana kuin ystävänäkin. On ihmeellistä, kuinka paljon inspiraatiota ja voimaa toisilta tanssiin hurahtaneilta voi saada.Tanssivuosi VNF:llä on monta harmaata ja väsynyttä maanantaiaamua jolloin jokaiseen lihakseen särkee jo valmiiksi. Se on mustelmia, hikeä ja hampaiden kiristystä vihonviimeisessä hyppysarjassa. Mutta ennen kaikkea se on tanssin riemua, uuden oppimista, treenisalissa raikuvaa naurua sekä ystäviä ja opettajia jotka jakavat intohimosi tanssiin.

"Fyysisen työn lisäksi koulutus pistää ajattelemaan, sekä antaa paljon uusia näkökulmia." Eveliina Savolainen, Joensuu

VNF:n tanssitaidelinja antaa kurkistuksen ammattimaisen tanssin opiskelun arkeen sekä luo ainutlaatuisen mahdollisuuden keskittyä täysillä tanssimiseen. Fyysisen työn lisäksi koulutus pistää ajattelemaan, sekä antaa paljon uusia näkökulmia. Itse olen kokenut opiskelun vapauttavaksi, sillä täällä voi turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä kehittää omaa tanssijuuttaan yhdessä muiden tanssia rakastavien kanssa sekä osaavien opettajien ohjauksessa. Joka päivä saa haastaa itsensä ja oman kehonsa uudestaan ja joka päivä myös oppii jotain uutta. Tanssisali, joka joskus tuntuu olevan vain täynnä hikeä ja kipeitä pohkeita, on myös täynnä onnistumisen, inspiraation ja riemun hetkiä. Täällä tanssin kipinä vie eteenpäin ja liike todellakin imaisee mukaansa, oli suunnitelmissa ammattilaisura tai ei.

"Olipa sitten tavoitteena ammattitanssijan ura tai vaikkapa halu nauttia tanssista vuosi täysillä, VNF antaa eväät tähän." Emmi Silventoinen, Tampere

Päätin, että haluan paneutua tanssiin enemmänkin kuin vain harrastelijatasolla, ja VNF:n tanssitaidelinja on osoittautunut juuri oikeaksi vaihtoehdoksi. Ilmapiiri on hyvin kannustava ja inspiroiva niin opettajien kuin muiden opiskelijoiden puolesta, ja on ollut ihanaa tutustua muihinkin tanssin rakastajiin niin erilaisista taustoista, streetistä balettiin. Monipuolisuus lajivalikoimassa ja opetustavoissa sekä se, että jokainen oppilas nähdään yksilönä, ovat auttaneet kehittymään jo hyvin lyhyessä ajassa. Olipa sitten tavoitteena ammattitanssijan ura tai vaikkapa halu nauttia tanssista vuosi täysillä, VNF antaa eväät tähän. Olen oppinut itsestäni paljon tanssijana, esiintyjänä ja ihmisenä sekä ennen kaikkea iloinnut mahdollisuudesta tanssia sydämeni kyllyydestä.

"On ollut ihanaa tehdä jotain, mistä nauttii niin paljon, sellaisten ihmisten kanssa jotka nauttivat siitä yhtä paljon!" Roosa Saloheimo, Espoo

Vuosi VNF:n tanssitaidelinjalla on ollut mielestäni oiva tilaisuus tutustua tanssimisen arkeen. On ollut ihanaa tehdä jotain, mistä nauttii niin paljon, sellaisten ihmisten kanssa jotka nauttivat siitä yhtä paljon! Muiden opiskelijoiden tuki ja ystävyys onkin tehnyt vuodesta ainutlaatuisen. Itse tanssiminen ja treenaaminen on intensiivistä, mutta palkitsevaa. Ainakin itse olen huomannut selvää kehitystä jo lyhyessä ajassa. Tanssilinjalla mielestäni erityisen ihanaa on ollut se, että opettajat ottavat jokaisen tanssijan huomioon yksilönä tavoitteineen ja toiveineen ja se, että vuosi on erittäin monipuolinen. Olemme tutustuneet tanssiin ja omaan kehoon monista eri näkökulmista tunneilla ja päässeet käyttämään oppimaamme lavalla. Samalla olen oppinut itsestäni paljon myös ihmisenä ja oppijana.

"Opettajien ammattitaito ja erilaiset näkemykset tanssiin tuovat uutta näkökulmaa omaan tekemiseen." Meri Mikkonen, Kajaani

Vuoteni VNF:n tanssitaide -linjalla on ollut mahtava kokemus. Jokainen päivä, viikko ja kuukausi on omanlainen. Vuosi ei ollut vain tekemistä, vaan myös oivalluksia ja uuden oppimista. Opettajien ammattitaito ja erilaiset näkemykset tanssiin tuovat uutta näkökulmaa omaan tekemiseen. Tanssin opiskelusta VNF:llä on tehtyä helppoa – jokainen saa panostaa omalla tavallaan eikä kenenkään tarvitse jäädä ilman palautetta tai tekemistä. Ympäristö kannustaa yrittämiseen myös huonoina päivinä. Vaikka tekemistä vuoden aikana on paljon, on tulokset myös sen mukaisia. Olen löytänyt itsestäni paljon asioita, joita voin jatko-opintoja ajatellen lähteä kehittämään. On siis vain itsestäsi kiinnni mitä voit vuoden aikana saada aikaan, sillä koululla on mahtavat puitteet tarjota se, mitä juuri sinä tarvitset.