Slussen

(Aikaisempi Kymppi)

Tämän linjan opetuskieli on ruotsi.

Täällä saat mahdollisuuden korottaa arvosanojasi peruskoulun aineissa täysin uudessa ympäristössä. Opistovuosi oppivelvollisille on hyvä vaihtoehto myös siinä tapauksessa että, sinulla ei vielä ole selviä tulevaisuudensuunnitelmia.

Tavoitteenamme on tarjota sinulle antoisa lukuvuosi tulevaisuutesi ja oman kehittymisesi hyväksi. Keskeisiä alueita opiskelussa ovat itsetunto, aloitekyky ja motivaatio. Haluamme tarjota sinulle viihtyisän ja hyvän oppimisympäristön: lähiopetusta, henkilökohtaista ohjausta, työelämään tutustumista ja opintokäyntejä.

Korvapuusteja jälkkäriksi koko koululle. Opiskelijoiden pyynnöstä olemme päättäneet panostaa ruoanlaittoon ja leivontaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Slussen bakar

Opintovuoden alla panostamme paljon leivontaan ja ruoanlaittoon. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan. Leivomme kaikenlaista, pikkusuolaisesta ja -makeasta, hiemaan edistyyneempään leivontaan. Perehdymme myös kunnon kotiruon laittoon. Tutustumme mm. ravinto-oppiin ja yrittäjyyteen. Teemme opintovierailuja ravintolakeittiöihin ja leipomoihin. Aiempaa kokemusta et tarvitse!

”Året har gett mig möjlighet att kombinera skola med min hobby och samtidigt höja vitsord.” – Sebbe

Hyvä tietää

Opinnot ovat maksuttomia. Sinulla on myös mahdollisuus majoittua opiston asuntolaan maksutta. Ateriat  sisältyvät.

Haku tehdään yhteishaun kautta keväällä 2024 sivulla studieinfo.fi.

Huom, opinnot ovat ruotsinkieliset.

Opistovuosi oppivelvollisille – lue lisää tästä.

 

@vnfslussen Facebookissa
@vnfslussen Instagramissa

Aikaisempien opiskelijoiden vanhempien ajatuksia

(Nimet muutettu)

Perheen kannalta kymppiluokan tuoma tuki rauhoitti ja antoi kasvatustukea vaiheessa, jossa Victorin todistusarvosanat eivät riittäneet lukion aloittamiseen ja motivaatio aloittaa ”vain jossain”, mistä hän ei ollut varma tuntui huonolta vaihtoehdolta.

Pojan kyky ottaa vastuuta ei ollut vielä kehittynyt, hän sai rauhassa kasvuaikaa ja tukea omille päätöksille ja valinnoille. Kymppiluokka antoi mahdollisuuden korottaa arvosanoja, jotka olivat laskeneet 8. ja 9. -luokalla. Kertaus teki hyvää ja tuloksena oli mahdollisuus aloittaa Victorin tapauksessa lukiossa.

“..antoi mahdollisuuden miettiä tulevaa puhtaalta pöydältä ja auttoi kasvamaan entisistä vanhoista
rooleista pois.”

Kymppiluokan sijoitus erilleen peruskoulun opetuksesta antoi mahdollisuuden miettiä tulevaa puhtaalta pöydältä ja auttoi Victoria kasvamaan entisistä vanhoista rooleista pois. Opettajan ja pienen ryhmän työskentely tuki myös sosiaalisten tilanteiden hallinnassa. Itsetuntemus, motivaatio ja tulevaisuuden haaveet selkenivät ja auttoivat poikaamme.

Moni nuori, joita kohtaan työssäni, olisi hyötynyt kymppiluokan tuomasta tuesta. Olisimme ehkä säästyneet opiskeluiden keskeytymisistä ja linjavaihdoista. Etenkin poikien keskuudessa.

Nuoret tarvitsevat kasvurauhaa ja sen tuomaa viisautta, kiire on pahasta. Victor tulee aina muistamaan kymppiluokan opettajan ja ryhmän antaman tuen.

LUE MUIDEN VANHEMPIEN AJATUKSIA (sve)

"Jag ville ta ett ”pausår” för att fundera lite." Robin, Raseborg

Jag sökte till Tian för att jag inte visste vart jag skulle söka och för att jag ville ta ett ”pausår” för att fundera lite. Bra med Tian är att vi har positiv stämning på timmarna, lärarna är roliga och så är det inte så stressigt.

"Bra med Tian är att man får repetera saker man kanske glömt från högstadiet." Kia, Raseborg

Jag sökte till Tian för att höja mitt betyg och för att få ett "mellanår". Bra med Tian är att man får repetera saker man kanske glömt från högstadiet och så får man längre tid att fundera på vilken skola man vill till.

"Tian har fått mig att uppnå nya nivåer." Leila, Lumparland

Tian har fått mig att uppnå nivåer som man själv inte trodde sig klara av.

Opettajat

Anna Jakobsson

SLUSSEN ja muut oppivelvolliset

Puh. 044 022 6033
anna.jakobsson@vnf.fi