En blivande jurist på kreativ kurs

Ibland stöter man på intressanta sammanträffanden i livet. Det här ledde till VNF. Jag skall berätta.

Min dotter arbetar på Åland den här sommaren, och nyligen bokade vi in ett besök till ön med min man. Jag surfade runt på olika sidor och kom fram till att vi bara måste göra ett besök på Eckerö. Matintresserad som jag är började jag leta fram restauranger och kaféer. Café Tsarevna dök upp. Det såg så visuellt tilltalande ut att jag redan på basen av bilderna beslöt att vi absolut skall åka dit.

”Det såg så visuellt tilltalande ut att jag redan på basen av bilderna beslöt att vi absolut skall åka dit.”

När vår kurs här på VNF i matfotografi just hade börjat, lade jag märkte till en kvinna som verkade ha talang för både styling och komposition. Jag trodde hon var en matbloggare. Men där hade jag fel. Det var Celinda Nordlund från Åland. Och snart visade det sig att kvinnan jag hade framför mig hörde till familjen som driver Tsarevna! Hon hade fått reda på att den här kursen ordnas i Karis, och valt att nappa på möjligheten att utveckla sitt kunnande. Det lilla familjeföretaget på Åland är ju ständigt i behov av bilder för att marknadsföra sin verksamhet.

Själv har Celinda Nordlund redan under fyra års tid, hunnit studera juridik i Helsingfors. Men hela tiden har hon varit mån om att utveckla och bevara sin kreativitet. Vi fick en intressant pratstund om den spännande kombinationen, krävande juridik och kreativitet. Det ena utesluter inte det andra. Rentav stöder det ena det andra.

– Att jobba med kreativa saker är för mig ett viktigt komplement till juridiken. Jag brukar tänka att allt man lär sig i livet har man nytta av på något sätt, säger Celinda Nordlund.

Med intresse följde jag med hennes sätt att jobba. Ibland var hon inne i vår fina ateljé, ibland ute i den grönskande trädgården. Oavsett var hon rörde sig lyckades hon i likhet med de andra deltagarna skapa vackra och tilltalande bilder. (Kolla bloggen Wow – vilken helg och vilka bilder)

För att citera den blivande juristen Celinda ännu en gång:

”Allt man lär sig i livet har man nytta av på något sätt.”

Här på VNF erbjuder vi möjligheten att förutom konstämnen, även studera juridik, medicin och mycket annat.