Kreativt skrivande

9–11.6.2021

Kursen är inhiberad pga för få anmälda. Vi siktar på att ordna ett nytt kurstillfälle senare.

Att skriva är ett sätt att se och få syn på. En kurs i kreativt skrivande handlar om att hitta kreativa lösningar genom att berätta historier.

I olika sorters text använder man varierande språk och klichéer, sådant blir också lättare att få en uppfattning om då man provar på den mängd av genrer man kan skriva i.

Målet är att fånga idéer, göra trovärdig dramaturgi, fixa en miljö som används, att dialogerna låter som om folk verkligen pratar och kanske allra mest fundera på hur människor fungerar. Ändå, allra mest handlar kreativt skrivande om lekfullhet, att få använda sin fantasi.

Du behöver inte ha förhandskunskaper för att delta. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av skrivande, både till dem som vill börja skriva och dem som redan skriver t.ex. i sitt arbete.

 

Kursledare: FD Mia Franck, författare och skrivkursledare. Mia är en av lärarna på den populära Författarskolan vid VNF. Lyssna gärna också på podcasten Fantastiskpodd eller läs hennes romaner, den senaste heter Bombträdgården.

Kurstid: onsdag–fredag kl. 10–15

Kurspris: 100 € inkl. lunch och kaffe. 156 € inkl. frukost, lunch, kaffe och logi i dubbelrum.

Tillägsinfo: kurser@vnf.fi, 0440 22 6021

Sista anmälningsdag: 12.5.2021
Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig. Max antal deltagare: 12. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.