Kreativt skrivande

11–13.2.2022

Att skriva är ett sätt att se och få syn på. En kurs i kreativt skrivande handlar om att hitta kreativa lösningar genom att berätta historier.

I olika sorters text använder man varierande språk och klichéer, sådant blir också lättare att få en uppfattning om då man provar på den mängd av genrer man kan skriva i.

Målet är att fånga idéer, göra trovärdig dramaturgi, fixa en miljö som används, att dialogerna låter som om folk verkligen pratar och kanske allra mest fundera på hur människor fungerar. Ändå, allra mest handlar kreativt skrivande om lekfullhet, att få använda sin fantasi.

Du behöver inte ha förhandskunskaper för att delta. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av skrivande, både till dem som vill börja skriva och dem som redan skriver t.ex. i sitt arbete.

 

Kursledare: FD Mia Franck, författare och skrivkursledare.
Mia är en av lärarna på den populära Författarskolan vid VNF. Hon är en prisbelönt författare som har gett ut ett antal romaner. De två senaste är Bombträdgården (2019) och Galanterna (2021).

Kurstid: fre 18–20.30, lö 10–16, sö 10–14.30

Kurspris: 100 € inkl. lunch och kaffe.

Logi: Två personers rum 24 €/natt. Enkelrum 34 €/natt. OBS – vi har begränsat antal enkelrum på skolans internat på grund av renovering. Boende för en del kursdeltagare ordnas därför på ett hotell i centrum av staden. Logiprisen inkluderar frukost.

Tilläggsinfo: kurser@vnf.fi, 044 022 6021

Sista anmälningsdag: 28.1.2022
Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 14. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.

 

Anmälan

Fyll i dina uppgifter och klicka till sist på "skicka" för att lämna in din anmälan.

Födelsedatum (fyll i med siffror)

Jag behöver logi*


(Enkelrum delas ut vid mån av möjlighet)

Var fick du först information om kursen? Välj ett alternativ:*