Skriva på Houtskär

5–9.8.2024

Kom med på en skrivresa under fem dagar till Houtskär i Åbolands skärgård i augusti.

Avsikten är att jobba med skrivandets dramaturgi genom att skriva fram texten i bitar eller scener. Vi provar oss fram med olika perspektiv och funderar på hur tid och plats påverkar berättelsens nerv.

Att skriva i scener, stycken och strofer gör att temat för kursen är Mosaik. Färger och former fogas samman till en berättad värld. Vi rör oss omkring på den ö vi befinner oss och i den värld vi skriver fram.

Houtskär är en pärla i skärgårdshavet med otroligt fin natur och vackra landskap. 

Under skrivresan jobbar vi med olika metoder för att undersöka struktur, berättandet byggs med bitar, vi pusslar dramaturgin kring berättelsens värld. Skapandet är utforskande, att resa på en upptäcktsfärd i berättandet, en skrivresa.

Det krävs inga förkunskaper för kursen, det går också bra att ha skrivit mycket — konceptet passar alla som vill skriva nyfiket och undersökande.

Natursköna Houtskär ligger ute i Åbolands skärgård. Kursen går av stapeln på kursgården Skärgårdsskolan, som befinner sig i byn Näsby.

 

Lärare: författarna Monika Fagerholm och Mia Franck

Kursplats: Skärgårdsskolan, Näsbyvägen 259, 21760 Houtskär

Kurstid: måndag ca kl. 12–fredag eftermiddag. Schemat för kursen anpassas till Skärgårdsbussens tidtabell; det finns möjlighet att åka ut från Åbo med buss. Vi börjar och avslutar kursen med gemensam lunch.

Kurspris: 535 € inkl. helpension (frukost, lunch, kaffe, middag och kvällste). Inkvartering i enkelrum men med gemensamma toalett- och tvättutrymmen. Resan till och från Houtskär ingår inte i priset.

Tilläggsinformation: kurser@vnf.fi, 0440 22 6021

Sista anmälningsdag: 12.5.2024 Kursen blev snabbt fullsatt. En anmälan ger dig en plats på kölistan.
Kursen ordnas om minst 12 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 14. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.

Anmälan

    Fyll i dina uppgifter och klicka till sist på "skicka" för att lämna in din anmälan.

    Födelsedatum

    Var fick du först information om kursen?:*


    Klicka en gång på "skicka" och vänta på meddelandet "Tack för din anmälan".