Skriva på Houtskär

10–14.6.2019

Kom med på en skrivresa under fem dagar till Houtskär i Åbolands skärgård.

Avsikten är att jobba med skrivandets dramaturgi genom att skriva fram texten i bitar eller scener. Vi provar oss fram med olika perspektiv och funderar på hur tid och plats påverkar berättelsens nerv. Att skriva i scener, stycken, strofer gör att temat för kursen är Mosaik. Färger och former fogas samman till en berättad värld. Vi rör oss omkring på den ö vi befinner oss på och i den värld vi skriver fram.

Under skrivresan jobbar vi med olika metoder för att undersöka struktur, berättandet byggs med bitar, vi pusslar dramaturgin kring berättelsens värld. Skapandet är utforskande, att resa på en upptäcktsfärd i berättandet, en skrivresa.

Det krävs inga förkunskaper för kursen, det går också bra att ha skrivit mycket — konceptet passar alla som vill skriva nyfiket och undersökande.

 

Lärare: författarna Monika Fagerholm och Mia Franck

Kursplats: Skärgårdsskolan, Näsbyvägen 259, 21760 Houtskär

Kurstid: måndag kl. 12 – fredag kl. 14.
Schemat för kursen anpassas till Skärgårdsbussens sommartidtabell. Vi börjar och avslutar kursen med gemensam lunch.

Kursdeltagare: Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 14. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.

Kurspris: 395 € inkl. helpension (frukost, lunch, kaffe, middag, kvällste). Inkvartering i dubbelrum. Enkelrum ges i mån av möjlighet, enkelrumstillägg 15 €/natt.
I kurspriset ingår även möjlighet att bada strandbastu samt ifall kursprogrammet det medger, delta i kvällsaktiviteter som ordnas på Skärgårdsskolan.

Tilläggsinfo:  kurser@vnf.fi, 044 022 6021

Sista anmälningsdag: 15.5.2019

 

Anmälan

Fyll i dina uppgifter och klicka till sist på "skicka" för att lämna in din anmälan.

Födelsedatum

Logi*

Bilagor (om det begärs för kursen du anmäler dig till)

Klicka en gång på "skicka" och vänta på meddelandet "Tack för din anmälan".