Vem är vi?

Studeranderådet 2020–2021 presenterar sig:

Hej, jag heter Kassandra. Jag är 19 år och jag bor i Helsingfors.

Jag går på Natur och medicin-linjen här på VNF och är studeranderådets sekreterare. Till mina specialiteter här i Karis hör att göra saker i sista stund och att laga olika exotiska rätter i min internatslägenhet. På grund av ovanstående specialiteter skickades denna text in lite för sent med mitt ugnsäppelbakande som orsak. Hoppas det blir ett kul år! 🙂

 

Jag heter Matilda och kommer från Sibbo, studerar konst och är 19 år.

På fritiden tycker jag om att skriva texter som får min känslomässiga kompis Jenny och gråta.

 

Mitt namn är Lotta och jag kommer ursprungligen från Hangö. Jag är en av studeranderådets medlemmar och där är jag ekonomiansvarig.

Hejsan alla! Så trevligt att man äntligen får höra av sig. Kort om min bakgrund:

Jag gick grundskolan och ett år i gymnasiet i Hangö. Efter det fick jag den brilliant idén att flytta till Pargas och studera till el- och automationsmontör. Där blev jag sedan i tre till fyra år på grund av en viss “guchi gulle gubbe”, min sambo. Efter det har det inte hänt så mycket. Jag har mycket erfarenhet inom förtroende uppgifter och har också jobbat inom kundservice en lång tid. Nu för tiden studerar jag på PERFORM och är en mycket ivrig dansare.

 

Henri, 20, från Helsingfors. Studeranderådets viceordförande.

Blev student från Brändö år 2019 och sedan satt jag i skogen och stirra på en bom i 9 månader. Testade sedan på juridiska inträdesproven, men där konstaterade Mäenpää att jag har lika bristande kunskaper inom offentlig rätt som en polis med OC-gas (aka tårgas). Därmed kom jag och läsa juridik hit till VNF.

 

Jag heter Jolanda, är 21 år och kommer från Helsingfors. I studeranderådet är jag en av representanterna för Juridiska programmet.

Förra våren sökte jag in till juridiska fakulteten, men eftersom jag nu befinner mig i Karis så kan ni ju gissa hur det gick. Hittills har jag ändå lärt mig mycket på VNF och jag tänkte dela med mig av min nyfunna visdom med en liten lista.

  1. Jag kunde absolut ingenting i våras.
  2. Kroppen behöver några koppar kaffe per dag för att ta in ny information (obs! egen slutsats som jag inte påstår vara faktabaserad).
  3. Om man bor på internatet räcker det att man vaknar 15 min. före lektionen börjar. Det utnyttjar jag i högsta grad.
  4. Om man vattnar sina växter för mycket så drunknar de. Tragiskt. På bilden kan ni se mitt enda överlevande växtexemplar.

I väntan på mera kunskap tackar jag för mig!

 

Hej, jag heter Sofie och jag är singel.

…ja och så studerar jag också på Natur och medicin vid VNF. Jag är 18 år och älskar att sporta. Då jag inte läser tycker jag också om att träna små knattar i cheerleading eller resa runt världen (obviously inte för tillfället).

 

Jessica, 21 år från Pojo, Raseborg.

Studerade musik vid Lärkkulla i ett år och tävlade sedan i the Voice of Finland 2020. En väldigt extrovert introvert som övertänker mycket och pratar ännu mera. (Nästan) ett mänskligt uppslagsverk för random trivia. Jag studerar psykologi vid VNF och figurerar detta år som studeranderådets ordförande, men allt jag gör är egentligen att tidvis slå en klubba i bordet och känna mig viktig.