Vår och läslust

Solen skiner och vädret börjar äntligen lova att det blir vår så småningom. För våra studerande på Natur och medicin innebär detta dock att det drar ihop sig till val av studieplats och till urvalsprov vid universiteten.

Många har de senaste veckorna deltagit i studentskrivningar för att höja sina studentvitsord och nu är det dags att lämna in sina ansökningar nästa vecka. Därefter fokuserar vi på urvalsproven fullt ut.

Men vi har också hunnit med annat de senaste veckorna. Senast igår deltog vi i Mejlans kampusdag och fick gå rundtur med linjens tidigare studerande som nu studerar vid medicinska fakulteten.

Kampusdag i Mejlans och Thorax bjöd oss på ett litet organpussel.

För ett par veckor sen besökte vi Åbo Akademi och fick prova på lite labarbete.

På studiebesök vid Åbo Akademi, Cell- och molekylärbiologi. Lite praktiskt arbete gör att man ser det man läst i ett nytt sammanhang.

Det är av största vikt, inte minst under dessa krävande veckor på våren, att komma ut ur det egna skolhuset ibland och få ett litet avbrott, men samtidigt också inspiration för läsandet.

Att hitta balansen! Kampusdag i Mejlans

Det är inte alltid lätt att hitta en lämplig balans mellan allt pluggande och funderingarna på framtiden, mellan teori och verklighet. Varje dag behövs det diskussioner och uppmuntran, handledning och tid att tänka. Allt detta får vi göra tillsammans här på VNF. Och nu skiner solen dessutom, det hjälper också.