Vandra och fotografera

Naturen är terapeutisk. Den är något av det mest äkta vi har.

Att gå ute i våra skogar och upptäcka och iaktta skepnader, mönster och fenomen, stora som små, är något jag älskar och verkligen uppskattar att göra. Därför var det enligt mig också en så fin idé av Nina Nordström, lärare på VNF och nästan färdigutbildad vildmarksguide, att ordna en kurs som handlade om att röra sig i naturen och att fånga stunderna med en kamera.

Foton: Josefin Eisentraut

Kursen Vandra och fotografera ägde rum den sista augustihelgen. Med en ivrig Nina i täten gick en grupp på tio personer ut i Raseborgs skogar för att vistas i naturen och fotografera; på lördag rörde sig gruppen i Fiskars under en molnig himmel, och på söndag traskade vi i solsken genom skogen i Tenala.

Glada kursdeltagare i skogen. (Foto: Nina Nordström)

…forsande vattenfall med kristallklart kallt vatten, spegelblanka träsk och sluttande kullar täckta av lysande grön mossa.

Under helgen fick vi gå under stora gamla träd och deras mäktiga trädkronor, förbi tät granskog, forsande vattenfall med kristallklart kallt vatten, spegelblanka träsk och sluttande kullar täckta av lysande grön mossa. Nina gick igenom en del grundläggande fototeknik för dem som var intresserade, och gav oss uppgifter där vi skulle beakta olika saker då vi tog foton. Under lunchpauserna tog vi fram våra matsäckar som Nina på VNF:s kök så nätt packat ner åt oss.

Som nybliven studerande vid VNF och nyinflyttad i Karis kändes det trevligt att lite lära känna omgivningen en trots allt ska tillbringa nästan ett år i. Naturen i Västra Nyland är vacker.

Tack till VNF för arrangerandet av kursen och tack till Nina som med friskt humör marscherade ut i skogen med oss!