Att hitta sin favoritteknik

Under våren har vi på Konstlinjen hunnit med mycket. Vi har bland annat fått prova på porträttmålning med en modell, live art performance, seriekonst, fotografi med betoning på egen portfolio och experimentellt måleri. Vissa saker har varit väldigt roliga och intressanta, medan andra har intresserat mig mindre.

Jasmin målar på tyg som kommer att förvandlas till klänning. Foto: Tommi Aittala

Allra sist har vi fått syssla med någonting alldeles eget och valfritt för våra slutarbeten. Här har vi alla valt väldigt olika konstformer; någon har valt att göra smycken i metallverkstaden, en annan målar på tyg, någon målar stilleben och porträtt i olja, andra målar med akrylfärger på transparenta “plastskivor”, någon gör en världskarta och själv har jag målat disneyfigurer med vattenfärger.

”Det har varit mycket roligt och givande att få syssla med så många olika konstformer och att också till slut få göra något eget med den teknik man gillar bäst.”

Framför oss har vi ännu en arbetspraktik hos lokala konstnärer och en klassresa till Tallin. Sedan är det äntligen sommarlov och till hösten förbereder vi oss för nya utmaningar.

– Johanna Rosenberg

 

Valittuja paloja Turusta. Kuva: Petra Kuusto

Turku teemana

Rakastuin pääsykoetehtäviä tehdessä polykarbonaattilevyjen maalaukseen akryylimaalilla, joten päätin toteuttaa lopputyöni samalla menetelmällä. Turkulaisena minulle oli selvää, että haluan sisällyttää kotikaupunkini työhön, joten ajelin ympäri Turkua räpsien kuvia, joita käytin pohjina töilleni. Töissäni ideana on näyttää Turkua ihmisille sellaisena, kuinka minä sen näen.

– Petra Kuusto