Ett år på Slussen

Tiden går fort när man har roligt!

JA VERKLIGEN! Vart detta år har flugit har vi ingen aning om? Vi är allihopa förvånade över att läsåret snart är slut, vi har ju bara börjat.

Men, då vi summerar året konstaterar vi att att vi har hunnit med så otroligt mycket. Vi har bakat och lagat mat, ofta tillsammans med husmor. Vi har fått pröva på att laga många olika maträtter och bakverk, t.ex. moussaka, mjöd, morotskaka, bullar, rulltårta, pizza, hamburgare, smörgåstårta, pepparkakor, julgodis o.s.v. Ibland har vi lagat till hela skolan, ibland bara åt oss själva. Allt har vi smakat på. 🙂

Man har aldrig tråkigt när man jobbar med husmor i köket! 

Utfärder har vi också gjort. Bland annat har vi besökt Svartå slott (där vi fick guidning av vår egen Kristian), Raseborgs slottsruiner och Heureka. Vi har också hunnit med en heldags skogsutflykt till Tenala och lite bowling.

Vi har hunnit besöka både Raseborgs slottsruiner och Svartå slott, där vi bl.a. vandrade på näckrosspången.

Under året har vi har haft många gäster; Harald – en urgullig labrador som blivit vår klasshund, kungspytonen Dobby och så den finfina islandshästen Klukki. Det är Slussens timlärare Petras djur som hon gärna tar med och det är vi så glada för!

Dobby
Klukki och Harald

Naturligtvis har vi också läst olika ämnen som ingår i Slussens program, bl.a samhällslära, engelska, biologi, matematik, finska, modersmål, religion, hälsokunskap. Men det har bara gått av farten och många fina höjningar har gjorts. Praon under hösten gick också super. Eleverna fick testa på hur det är att jobba som fastighetsskötare, kock och lärare.

Jag frågade eleverna hur de ser på året som varit. Såhär svarade de:

”Det bästa har nog varit personalen och allt det som vi har fått göra i köket. Jag kom på andra tankar under detta läsår om vad jag vill göra i framtiden. Jag har utvecklat mig själv under detta år på VNF. Lärarna och husmor har gett motivation och glädje till min dag. Alla är snälla.”

”Maten är det bästa, både att laga den och att äta den. Utflykterna har varit roliga.”

”Alla är trevliga, utflykterna har varit roliga. Takten är lugnare och man får vara sig själv.”

Ett fint läsår har vi haft! Många glada skratt, intressanta diskussioner och spel. Ett välförtjänt sommarlov väntar oss snart.

Vi önskar er alla en glad och skön sommar!