En bit in på den nya terminen

Det är höst och för oss studerande betyder det att en ny termin har börjat. Och här på VNF är det inget undantag.

Som ny studerande är det alltid spännande och lite stressigt de första veckorna på en ny skola, men det verkar som om de flesta har kommit igång bra. De som bor på internatet har installerat sig, och hoppeligen funderat ut hur tvättmaskinerna fungerar och hittat dammsugarna. 🙂

Anatomistudier i skolans ateljé.

Maten är för det mesta god, och det är trevligt att träffas under matrasterna och prata om kurser och projekt, eller varför inte bara sitta och njuta av maten och sällskapet. Sällskapsrummet har också varit ett bra ställe för umgänge, samt både kortspel och biljard.

”Man får använda hjärnan och lär sig nya tekniker och tankesätt.”

Det är roligt att träffa nya människor i alla åldrar och från olika delar av Finland. Kurserna är både mångsidiga och intressanta, och utmanar en på bästa sätt. Man får använda hjärnan och lär sig nya tekniker och tankesätt. Man får en möjlighet att testa på sånt som är okänt för en och som man kanske inte annars skulle ha vågat testa. Lärarna är kunniga och professionella och hjälper en gärna med olika frågor man kan tänkas ha.

”..redan nu många nya upplevelser.”

Terminen har alltså börjat bra och gett mycket ny inspiration för det kommande året och redan nu många nya upplevelser. Vi hoppas det fortsätter i samma spår och att alla får en trevlig fortsättning på hösten.