Kymppiluokka

Opetuskieli on ruotsi.

Täällä saat mahdollisuuden korottaa arvosanojasi peruskoulun aineissa täysin uudessa ympäristössä.

Tavoitteenamme on tarjota sinulle antoisa lukuvuosi tulevaisuutesi ja oman kehittymisesi hyväksi. Keskeisiä alueita opiskelussa ovat itsetunto, aloitekyky ja motivaatio. Kymppiluokka on hyvä vaihtoehto silloinkin, kun sinulla ei vielä ole selviä tulevaisuudensuunnitelmia. Haluamme tarjota sinulle viihtyisän ja hyvän oppimisympäristön: lähiopetusta, henkilökohtaista ohjausta, työelämään tutustumista ja opintokäyntejä.

Kreativitet -tunneilla, saat kokeilla kaikenlaista. Aiheet voivat esim. olla leipominen, valokuvaus, kuvien käsittely tai keilailu. Kuva: Eva Lohikoski

Opiskelu on ilmaista osallistuessasi kymppiluokalle samana tai seuraavana vuonna, kun olet päättänyt peruskoulun yhdeksännen luokan.

”Tian har gett mig möjlighet att kombinera skola med min hobby och samtidigt höja vitsord.” – Sebbe

Haku

Haku Kymppiluokalle tehdään opintopolku.fi -sivun kautta, keväällä 2022.

Kymppiluokka on ruotsinkielinen.

@tianvnf Facebookissa
@10vnf Instagramissa

Vanhempien ajatuksia Kymppiluokasta

(Nimet muutettu)

Perheen kannalta kymppiluokan tuoma tuki rauhoitti ja antoi kasvatustukea vaiheessa, jossa Victorin todistusarvosanat eivät riittäneet lukion aloittamiseen ja motivaatio aloittaa ”vain jossain”, mistä hän ei ollut varma tuntui huonolta vaihtoehdolta.

Pojan kyky ottaa vastuuta ei ollut vielä kehittynyt, hän sai rauhassa kasvuaikaa ja tukea omille päätöksille ja valinnoille. Kymppiluokka antoi mahdollisuuden korottaa arvosanoja, jotka olivat laskeneet 8. ja 9. -luokalla. Kertaus teki hyvää ja tuloksena oli mahdollisuus aloittaa Victorin tapauksessa lukiossa.

“..antoi mahdollisuuden miettiä tulevaa puhtaalta pöydältä ja auttoi kasvamaan entisistä vanhoista
rooleista pois.”

Kymppiluokan sijoitus erilleen peruskoulun opetuksesta antoi mahdollisuuden miettiä tulevaa puhtaalta pöydältä ja auttoi Victoria kasvamaan entisistä vanhoista rooleista pois. Opettajan ja pienen ryhmän työskentely tuki myös sosiaalisten tilanteiden hallinnassa. Itsetuntemus, motivaatio ja tulevaisuuden haaveet selkenivät ja auttoivat poikaamme.

Moni nuori, joita kohtaan työssäni, olisi hyötynyt kymppiluokan tuomasta tuesta. Olisimme ehkä säästyneet opiskeluiden keskeytymisistä ja linjavaihdoista. Etenkin poikien keskuudessa.

Nuoret tarvitsevat kasvurauhaa ja sen tuomaa viisautta, kiire on pahasta. Victor tulee aina muistamaan kymppiluokan opettajan ja ryhmän antaman tuen.

LUE MUIDEN VANHEMPIEN AJATUKSIA (sve)

"Jag ville ta ett ”pausår” för att fundera lite." Robin, Raseborg

Jag sökte till Tian för att jag inte visste vart jag skulle söka och för att jag ville ta ett ”pausår” för att fundera lite. Bra med Tian är att vi har positiv stämning på timmarna, lärarna är roliga och så är det inte så stressigt.

"Bra med Tian är att man får repetera saker man kanske glömt från högstadiet." Kia, Raseborg

Jag sökte till Tian för att höja mitt betyg och för att få ett "mellanår". Bra med Tian är att man får repetera saker man kanske glömt från högstadiet och så får man längre tid att fundera på vilken skola man vill till.

"Tian har fått mig att uppnå nya nivåer." Leila, Lumparland

Tian har fått mig att uppnå nivåer som man själv inte trodde sig klara av.

Opettajat

Anna Jakobsson

Kymppiluokka

Puh. 019 222 600
anna.jakobsson@vnf.fi