Internationellt seminarium på VNF

Den här veckan har projektet Open Minds Network kommit till sitt slut på vår skola.

Projektet som pågått i ett och ett halvt år har sammanfört organisationer som sysslar med media och konst för och med personer med olika slags funktionsvariationer. Vår skolas bidrag är ju medieutbildningen Open Minds TV.

Till projektet har hört en del resor, och den största var resan till Island för grupperna Open Minds, TV-Bra från Norge och Viltis från Litauen i maj förra året. Läs om resan i VNF-bloggen.

Denna vecka avslutas projektet med en seminariedag där de olika organisationerna presenterar sig och sin verksamhet. Seminariet avrundades med öppningen av utställningen Människonatur på Fotocentrum Raseborg.

Open Minds TV-utbildningen presenteras av läraren Nina Nordström och handledaren Sara Jansson vid seminariet Human Nature – Seminar on Equality in Arts and Media. 

Norska TV-Bra teamet gör ett reportage under sin vistelse i Finland. Här intervjuas Anna Härmälä, projektkoordinator för Open Minds Network.

Utställningen Människonatur kombinerar den finländska och den isländska naturen i vackra och spännande bilder.

De andra dagarna ägnas åt studiebesök bland annat i Ekenäs på Kårkullas dagcenter Dagtek, i Helsingfors på Duvteatern och på Efter Nio redaktionen. Och musik! Trix Stars från Ekenäs och musiker från konstcentret Medis5 i Stockholm höll en bejublad konsert på Tryckis på torsdag kväll.

Besök på Efter Nio redaktionen i Helsingfors. Gruppen intervjuar Sonja och Mårten.

VNF tackar alla samarbetspartner för gott samarbete!

Att dela med sig av ”best practice”.

I ansökan till Nord Plus, som senare kom att finansiera hela projektet, sades det att vi är ute för att lära oss av varandra. Att dela med sig av ”best practice”. Och det upplever jag att vi lyckats med. Mycket.