Fortsättningskurs i släktforskning

Kurssin pääopetuskieli on ruotsi.

Dagskurs
8–10 oktober 2024

Om du redan gått en grundkurs i släktforskning eller forskat en del på egen hand, är den här kursen just för dig.

Under tre dagar får du lära dig använda andra källor än enbart kyrkoböcker. Genom detta får du mer ”kött på benen” för alla dina anor. Vi tittar på hur man hittar dina anor i mantalslängder, domböcker, militära rullor, gamla kartor och gamla tidningar m.m.

Vi tar också en titt i mer sällsynt använda kyrkoböcker för att hitta det man kanske inte hittar i de mest använda böckerna.

För att kunna forska i nyare kyrkoböcker till 1920-talets början, rekommenderas att ansluta sig till Finlands Släkthistoriska förening (FSHF) som medlem. Det är bäst att göra detta är ett par veckor innan kursstarten så att du hinner få koderna för att ansluta till deras digitalarkiv innan kursen startar. Du kan på detta sätt komma i gång direkt under kursens första dag. På deras hemsida www.sukuhistoria.fi hittar du i menyn till vänster knappen Bli medlem. Följ instruktionerna och registrera dig på svenska.

När du gått den här kursen, kan du bygga på uppgifterna du hittat i kyrkoböckerna, fylla på där dessa har luckor. Du hittar uppgifter i mantalslängder, dina anor i domböcker, du ser på gamla kartor var dina anor bott och du hittar dina soldater i rullorna.

Ta med anteckningsmaterial och i mån av möjlighet en egen bärbar dator, det underlättar inlärningen.

 

Kurstid: tisdag–torsdag kl. 10–15

Lärare: Peter Ragnvaldsson, släktforskare

Kurspris: 120 €, inkl. lunch under kursdagarna

Logi: Dubbelrum 25 €/natt. Enkelrum 35 €/natt. Logiprisen inkluderar frukost.

Tilläggsinfo: kurser@vnf.fi, 0440 22 6021

Sista anmälningsdag: 15.10.2024
Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning. Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 12.

 

Ilmoittaudu

    Syntymäaika (täytä numeroina)

    Tarvitsen majoituksen*


    (Yhden hengen huoneet jaetaan mahdollisuuksien mukaan)

    Mistä sait ensitietoa kurssista? Valitse yksi vaihtoehto:*