Wow – vilken helg och vilka bilder

Matglädje. Fotoglädje. Inspiration. Under en helg i juni samlades bloggare, matkreatörer och andra intresserade för att styla, fota och laga mat i vår vackra trädgård vid Pumpviken.

Ja hör ni. Under veckoslutet som gick gjorde VNF verkligen skäl för sitt rykte som ett kreativt hus.

I källarvåningen smiddes det för fullt i silver. I ett annat rum flödade orden där kursen i kreativt skrivande pågick. Båda är välbeprövade koncept i huset.

Den nya kursen Matfotografi, med Fia Doepel som kursdragare, blev en mycket lyckad nyhet. Plötsligt förvandlades vår matsal och vår vackra bakgård till en kreativ matlagningsstation.

”Plötsligt förvandlades vår matsal och vår vackra bakgård till en kreativ matlagningsstation.”

Här tillreddes det lemonad, smoothies och sallader. Det var rörigt och stökigt. Färggrant och härligt. Här i bloggen presenteras en del av alla härliga bilder som skapades under veckoslutet.

Jeanette Söderlund

Det var ett sant nöje att följa med hur kursdeltagarna sedan stylade sina maträtter med hjälp av egen rekvisita och allt som skolan hade att erbjuda i form av vacker natur, röda tegelväggar och rutiga golv. Bilderna som skapades var nyskapande. Tänk vad man kan göra av en vanlig potatissallad!

”Tänk vad man kan göra av en vanlig potatissallad!”

Janica Söderlund

Redan efter första dagen ville många sikta in sig på en uppföljning. Vi vågar nästan lova att det kommer en ny kurs. Det här ligger verkligen i tiden.

Bitte Westerlund

Lilli Sukula-Lindblom

Mona Salama

Ellen Westerlund (och header-bilden)

Avslutningsvis citerar jag Corinne, en av kursdeltagarna:

”Tänk vilket kreativt hus VNF är. Här finns så många intressanta kurser att man hade lust att gå här på kurs hela tiden. Om man bara hade tid.”

Mera om våra kurser hittar du här.