Vart tog höstterminen vägen?

”Vi brukar skämtsamt säga i klassen att våra veckor består av endast  måndag och fredag.”

Tänk vad en termin susar förbi!  Tiorna inledde sitt läsår i augusti tillsammans med de övriga linjerna i skolan. Vi brukar skämtsamt säga i klassen att våra veckor består av endast  måndag och fredag. En vecka far förbi i en enda stor blinkning. Men man brukar väl säga att tiden rusar när man har roligt. Och roligt, ja, det har vi! Mycket skratt, en del allvar, men först och främst lugn och ro.

– Ro att göra sitt arbete, ro att förstå, ro att få saker och ting förklarade, ro att mogna och ro att BARA VARA SIG SJÄLV. Ett år när vi inte har bråttom nånstans. Ett år att andas ut.

En av tiorna skrev såhär:
”Många vi gick i klass med i högstadiet frågade varför man skulle vilja fara till 10:an. Jag tycker att det är ganska självklart. Man vill ta det lugnt och tänka mer på vilken skola man vill fara till sen, istället för att stressa med att hitta ett ställe, och sen byta bara för att man inte tycker om det. Kort sagt – 10:an är bra!”

När vi nu tittar tillbaka på terminen kan vi konstatera att vi hunnit med många olika saker. Vi har växter i fönstren som är biosfärexperiment, vi har planscher om hemstaden på väggen, vi har sysslat mycket med Norden och så har människans alla inre organ placerats ut på vår ”gubbe”. Vi har beskrivit oss själva i bilder, forskat i jordens första levande varelser osv.

Väggarna är fulla med teckningar från kreativiteten och andra ämnen.  Det är kul att hänga upp alla våra små projekt och fylla rummet till bristningsgränsen tills läsåret är slut. Det skall synas vad vi jobbar med!

Tiorna har också hunnit med två veckor prao, då de bekantat sig med olika arbetsplatser och yrken, bl.a kock, hästskötare, vaktmästare, lärare, bowlinghallen och dagis. Dessutom har vi bakat, haft en utedag, bowlat, lagat pizza, klätt julgran och snart ska vi laga tians traditionella julgodis ROCKY ROAD.

Med detta sagt vill vi från Tian önska ER ALLA en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!