Höstens pånyttfödelse

Sensommaren övergår så småningom i höst. Jag är ett aprilbarn och en vårälskare, som nästan hela mitt vuxna liv närmast har ogillat hösten. Mörkret. Det faktum att det mörknar minut för minut. Inte bara i dag. Utan varje dag, genom evighetslånga november och vidare fram till jul.

Redo för hösten. Foto: Cata Portin

Men i år är jag redo för hösten. Kanske det har att göra med den ovanligt långa och varma sommaren. Kanske för att hösten i år är en pånyttfödelse för mig. En start. Så där som våren är i naturen, är hösten en pånyttfödelse för oss som har förmånen att vistas i skolmiljön. Där hösten är starten på det nya läsåret. Nytt schema, nya rutiner. Ny penal och ny linjal. Nya kompisar och nya lärare.

..vi skriver och pratar och läser och diskuterar och kommunicerar oss fram till nästa sommarlov.

Jag jobbar det här året som linjeledare för den nya kommunikationsutbildningen Create WORD vid VNF. För oss som inte har några gamla hjulspår att köra i, är det extra tydligt det där med det nya. En pånyttfödelse som snarare är en födelse. Uppkomst och nedkomst. En ny utbildning med alla möjligheter. Som vi skapar tillsammans medan vi skriver och pratar och läser och diskuterar och kommunicerar oss fram till nästa sommarlov. Löven ska falla från träden utanför vårt klassrum, Svartån ska stilla flyta fram och frysa till is. Som ska smälta. Och ekarna och lönnarna utanför våra fönster, ska knoppas och blomma. Liksom vi.

Vi som undervisar och studerar vid WORD kommer att blogga med ojämna, men rätt så täta mellanrum här på VNF-bloggen. Det ser vi fram emot.