Meri, vapaus, unelmointi ja värit

Olen huomannut unelmoinnin olevan yksi lempiharrastuksistani. Kyky istua hetkeksi aloilleen ja kuvitella ihan mitä vaan tulevaisuudelta tahtoisit, vaikka se kuinka poikkeaisi nykyhetkestä. Itse pidän ajatuksesta, jossa unelmat muutetaan tavoitteiksi, siten voidaan liikkua askel askeleelta lähemmäs unelmaa.

Jos saan itse unelmoida, tahtoisin aina tuntea olevani vapaa, vapaa tehdä mitä vaan.

Matkustaisin heti Italiaan, Kreikkaan tai Portugaliin ja ostaisin itselleni asunnon, jossa olisi kiviportaat meren vieressä, jotka veisivät minut suurelle kotiovelleni. Sen avaamalla pääsisin luonnonvalon täyttämään kotiini, jossa suuret ikkunat osoittaisivat merelle ja kuuntelisin päivittäin, kuinka aallot lyövät hiekkaan. Keittiöni seinät olisivat kuvioiduilla laatoilla koristellut, ja keittiön kulmassa olisi vihreä Smeg-merkkinen jääkaappi. Kodissani olisi lievästi villiintyneitä kasveja kulmassa tai toisessa ja pöydällä olisi kauniissa posliinikulhossa torilta juuri ostetut tuoreet hedelmät.

Keittäisin kahvia ja menisin pienelle parvekkeelleni juomaan sen, kuunnellen ihmisten hälinää sekä lintujen laulua. 

Makuuhuoneessani olisi iso parisänky, paljon kasveja ja katosta roikkuisi vihreitä, oransseja ja liiloja seinäkankaita. Sänkyni päädyssä olisi suuri ikkuna ja sen verran suuri ikkunalauta, että siinä voi uhkarohkeasti istua ja katsella maailman menoa.

Kylpyhuoneessani olisi vihreä kylpyamme sekä vihreä vessanpönttö ja ikkunalaudalla olisi Muratti kasvi. Ikkuna olisi tehty erivärisistä lasilaatoista, joiden avulla auringonvalo taittuisi kauniisti.

Taas, jos saan unelmoida, työskentelisin rannalla olevassa Frozen Yoghurt kojussa tai olisin torilla myymässä hedelmiä. Vapaa-ajalla kirjoittaisin ajatuksiani vihkooni, laulaisin, tanssisin, uisin, nauttisin musiikista ja auringosta.

Olen lähiaikoina miettinyt paljon elämää ja sen tarkoitusta. 

Mikä on elämän tarkoitus? Onko se hyvät arvosanat, työnteko ja taloudellinen tasapaino? Vai onko se oman perheen perustaminen ja työpäivät kahdeksasta viiteen?

Tuohon kysymykseen löytyy monta eri vastausta, mutta oma henkilökohtainen vastaukseni tuohon kysymykseen on rakastaminen, nauraminen, tutkiminen, unelmointi, kyseisten unelmien toteuttaminen ja yleisesti sen oman onnen löytäminen. Löytyykö se onni sitten perheen perustamisesta, akateemisesta menestymisestä tai matkustamisesta. Jokaisen tulevaisuuden pitäisi olla vapaa, täynnä kaikenlaisia polkuja ja omia valintoja.

Fiona Sundberg 2023

– – –

Teksti on teos Lämmin mehu ja jääpuikot -kurssilta, jossa CREATEn opiskelijat työskentelivät valinnaisilla taidetekniikoilla neljän pääteeman pohjalta: vesi, unelmointi, värit ja vapaus.