PLUS

Längtar du efter tid och utrymme att förverkliga dig själv?

PLUS erbjuder roliga och utvecklande studier för dig som t.ex. vill ta en paus från arbetslivet, har blivit pensionerad eller vill stärka dina kunskaper inom ett visst ämne.

Studierna erbjuder dig möjlighet att uttrycka dig via traditionella och moderna konstformer, storytelling samt hantverk. Du får också uppleva natursköna friluftsområden i Raseborg och göra studiebesök till både muséer och lokala matproducenter.

Hur?

PLUS utgörs av fyra sexveckors helheter. Du kan välja det tema som står närmast ditt hjärta eller delta i alla!

  • Mat och natur
  • Konst
  • Hantverk
  • Berättarkonst

I studierna ingår bland annat kurser i keramik, silversmide, oljemålning, fotografering, storytelling, naturupplevelser och slow food.

Du studerar på heltid, dvs. 25 h/vecka. Läs mer under fliken KURSHELHETER.

Anmälan

Vi önskar att du anmäler dig till en hel sexveckors helhet, men du kan höra dig för om möjligheten att delta i en kortare kurshelhet. Anmälan görs via fliken ANMÄLAN.

Tillsammans skapar vi ett utrymme och sammanhang som uppmuntrar till kreativitet och välbefinnande!

Kurshelheter

Studierna på PLUS utgörs av fyra olika helheter. Du kan välja det tema som intresserar dig mest eller anmäla dig till alla.

En studiehelhet består av sex veckor. Det är heltidsstudier, dvs. 25 h/vecka (må-fre). Varje helhet är indelad i tre kursmoduler* som stöder varandra. En del av modulerna ordnas i samarbete med skolans studielinje CREATE.

Anmälan görs via fliken ANMÄLAN.

Mat och natur

31.8–9.10.2020

Anmälan senast 17.8.2020.
I helheten om mat och natur kommer vi att bekanta oss med slow food, den närliggande naturen samt lära oss grunderna i fotografering. Vi kommer att göra utflykter till närliggande friluftsområden och andra natursköna platser samt träna på händiga kunskaper som att göra upp eld och vilka växter som är ätbara i skogen. Vi kommer också att göra besök hos lokala matproducenter, Raseborgs konstmuséer och se andra intressanta utställningar. Vi kommer att lära oss lite om konserveringsmetoder och testa på dessa i praktiken samt träna på våra nya fotograferingskunskaper både när vi är ute i naturen och när vi lagar mat.

Konst

19.10–27.11.2020

Anmälan senast 21.9.2020.
I helheten om konst kommer du att få möjligheten att förkovra dina kunskaper i olika konsttekniker. Vi kommer att bekanta oss med både moderna och traditionella metoder och konstnärer. Konsthelheten består av kroki, oljemålning och video.

Hantverk

11.1–19.2.2021

Anmälan senast 14.12.2020.
I den här kurshelheten undervisar professionella artesaner om hur deras konstform görs i praktiken. Du kommer att få prova på keramik, silversmide och konstgrafik.

Berättarkonst

8.3–16.4.2021

Anmälan senast 8.2.2021.
I helheten om berättarkonst kommer du att få lära dig om storytelling, vad som är grunderna för en bra berättelse och hurdan en intressant huvudkaraktär är. Du får träna på att förvandla något som hänt till en fängslande fiktiv historia och sedan berätta den med bild. Antingen som en ritad serie eller med hjälp av fotografier. Till slut får du binda en egen bok som du kan limma eller skriva in din berättelse i.

 * Vi önskar att du anmäler dig till en hel sexveckors helhet, men du kan också höra dig för om möjligheten att delta enbart i en kursmodul.

Nina Nordström

linjeledare för PLUS

”Jag inspireras av personlig utveckling, människor och äventyr”

Utbildning/studier:

Manusförfattare, kock och vildmarksguide.

Jag började med att studera till kock och har jobbat både i skärgården och utomlands. Mitt intresse för vildörter och självhushållning väcktes, och blomstrar fortfarande.

De senaste åren har jag jobbat på TV-branschen, lärt ut media och skrivit manus. Jag utbildade mig till regissör och manusförfattare på Arcada.

Min nyaste passion är vildmarken och naturupplevelser. Jag har alltid varit en utomhusmänniska, men har fått lära mig en massa nya grenar och färdigheter som vildmarksguide-studerande på Axxell.

Jag inspireras av människor, olika sätt att uppleva världen och uttrycka sig på samt av möjligheten att kunna utveckla kommunikation och förståelse för varandra.

Min hälsning/livsfilosofi/slogan:

Det finns så mycket att lära sig!

Priser

En studiehelhet består av sex veckor. Det är heltidsstudier, dvs. 25 h/vecka (må–fre).

Du har möjlighet till logi i skolans internat som ligger precis intill skolbyggnaden. Lägenheterna består av två eller tre sovrum, gemensam wc, dusch och kök. I det lilla köket finns spis, kylskåp och mikrovågsugn.

Pris för en PLUS-helhet

630 € inkl. studier och lunch under skoldagar

1 110 € inkl. logi i enkelrum samt måltider under skoldagar (frukost och lunch må–fre, lätt middag må–to).

Materialavgifter tillkommer på vissa moduler.

Anmälan

Jag vill anmäla mig till följande helhet/helheter:
(Observera sista anm.dag efter kursens namn.)

Fyll i dina uppgifter och klicka till sist på "skicka" för att lämna in din anmälan.

Födelsedatum

Logi*

Klicka en gång på "skicka" och vänta på meddelandet "Tack för din anmälan".