Grundkurs i släktforskning

Kurssin pääopetuskieli on ruotsi.

11–13 oktober 2024

Kursen för dig som funderat på att börja släktforska men inte kommit i gång.

Under tre intensiva dagar går vi igenom allt du behöver veta för att själv kunna börja släktforska. Vi koncentrerar oss på kyrkoböckerna som källa eftersom de är de mest lämpliga att komma igång med. Du behöver inga förkunskaper utom att du måste förstå svenska. Detta på grund av att de är skrivna på svenska överallt i Finland fram till ca. 1880-talet.

För att kunna forska i nyare kyrkoböcker till 1920-talets början, rekommenderas att ansluta sig till Finlands Släkthistoriska förening (FSHF) som medlem. Det är bäst att göra detta är ett par veckor innan kursstarten så att du hinner få koderna för att ansluta till deras digitalarkiv innan kursen startar. Du kan på detta sätt komma i gång direkt under kursens första dag. På deras hemsida www.sukuhistoria.fi hittar du i menyn till vänster knappen Bli medlem. Följ instruktionerna och registrera dig på svenska.

När du gått den här kursen, kan du börja släktforska självständigt och hitta bakåt i din släkt! Ta med anteckningsmaterial och i mån av möjlighet en egen bärbar dator, det underlättar inlärningen.

 

Kurstid: fre kl. 18–20.30, lö kl. 10–16, söndag kl. 10–14.

Lärare: Peter Ragnvaldsson, släktforskare

Kurspris: 120 €, inkl. kvällste på fredag, lunch och kaffe på lördag, lunch på söndag.

Logi: Dubbelrum 25 €/natt. Enkelrum 35 €/natt. Logiprisen inkluderar frukost.

Tilläggsinfo: kurser@vnf.fi, 0440 22 6021

Sista anmälningsdag: 22.9.2024
Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning. Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 12. 

 

Ilmoittaudu

    Syntymäaika (täytä numeroina)

    Tarvitsen majoituksen*


    (Yhden hengen huoneet jaetaan mahdollisuuksien mukaan)

    Mistä sait ensitietoa kurssista? Valitse yksi vaihtoehto:*