Vandringsmat

12–13.6.2021

Kursen är inhiberad pga för få anmälda. Vi siktar på att ordna ett nytt tillfälle senare.

Lär dig allt det viktigaste om hur du förbereder dig i matväg inför sommarens kortare och längre vandringar och turer!

På den här kursen bekantar vi oss med olika sorters stormkök, torkning och förvaring av matprodukter samt lagar enkel och läcker turmat. Vi funderar på vilken mat som passar för vilken tur, testar både gas- och spritkök samt tillreder varierande rätter som passar för olika sorters turer.

Vi har några olika sorters friluftskök som vi lagar maten på, men du kan också ta med dig ditt eget stormkök om du vill lära känna det bättre, hälsar kursledaren Nina Nordström.

Inga förhandskunskaper behövs, innehållet anpassas enligt vad deltagarna kan från förut. Meddela på förhand om eventuella specialdieter.

 

Kursledare: kock och vildmarksguide Nina Nordström

Kurstid: lördag och söndag kl. 11–16

Kursplats: Västra Nylands folkhögskola, Pumpviken 3, Karis

Kurspris: 75 € utan logi (lunch och kaffe ingår), 103 € inklusive kost och logi (inkvartering i dubbelrum).

Sista anmälningsdag: 20.5.2021 (du kan höra dig för om lediga platser också efter sista anmälningsdag)
Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning. Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 12.

Tilläggsinformatio: kurser@vnf.fi, 0440 22 6021