Skriva på Själö

Kursen är fullsatt. En anmälan ger dig en plats på väntelistan.

14–18.8.2023

Kom med på en skrivresa under fem dagar till ön Själö i Åbolands skärgård i augusti.

Avsikten är att jobba med skrivandets dramaturgi genom att skriva fram texten i bitar eller scener. Vi provar oss fram med olika perspektiv och funderar på hur tid och plats påverkar berättelsens nerv. Att skriva i scener, stycken och strofer gör att temat för kursen är Mosaik.

Färger och former fogas samman till en berättad värld. Vi rör oss omkring på den ö vi befinner oss och i den värld vi skriver fram.

Under skrivresan jobbar vi med olika metoder för att undersöka struktur, berättandet byggs med bitar, vi pusslar dramaturgin kring berättelsens värld. Skapandet är utforskande, att resa på en upptäcktsfärd i berättandet, en skrivresa.

Det krävs inga förkunskaper för kursen, det går också bra att ha skrivit mycket — konceptet passar alla som vill skriva nyfiket och undersökande.

Själö

Själö är belägen ca 30 km söder om Åbo, i Nagu i Skärgårdshavet. Ön har en intressant men också dyster historia vilken återspeglas i de massiva byggnader som finns kvar på ön. Själö fungerade som sjukhusö i flera århundraden, men är sedan 1960-talet bas för Åbo universitets forskningsinstitut för Skärgårdshavet. Idag lockar Själö med sitt fascinerande kulturlandskap och historia årligen många besökare.

   Alla bilder: Visit Seili

Vår kurs går av stapeln i en byggnad nära den före detta sjukhusgården. Måltiderna intar vi på restaurang Själö.

 

Lärare: författarna Monika Fagerholm och Mia Franck

Kursplats: Själö www.visitseili.fi

Kurstid: måndag ca kl. 10–fredag eftermiddag. Schemat för kursen anpassas till förbindelsebåtens tidtabell. Vi träffas i Åbo och åker tillsammans med förbindelsebåt till Själö. Vi börjar och avslutar kursen med gemensam lunch.

Kurspris: 515 € inkl. helpension (frukost, lunch, kaffe, middag) och transport Åbo–Själö–Åbo. Inkvartering i dubbelrum (toalett- och duschutrymmen är belägna i korridoren).

Enkelrumstillägg 56 €. OBS! Vi har enbart sex stycken enkelrum till vårt förfogande. Rummen delas ut i anmälningsordning till dem som önskar enkelrum. Endast köplatser kvar till enkelrum (uppdaterat 6.2).

Tilläggsinformation: kurser@vnf.fi, 0440 22 6021

Sista anmälningsdag: 14.5.2023 Kursen är fullsatt. En anmälan ger dig en plats på väntelistan.
Kursen ordnas om minst 12 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 14. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.

 

Anmälan

Fyll i dina uppgifter och klicka till sist på "skicka" för att lämna in din anmälan.

Födelsedatum

Logi*

Var fick du först information om kursen?:*Klicka en gång på "skicka" och vänta på meddelandet "Tack för din anmälan".