VNF välivuotena

Välivuotena VNF on mainio hengähdyspaikka – saat lisäaikaa miettiä tulevaisuutta ja samalla voit kokeilla jotain josta olet kiinnostunut.

opintolinjat >
VNF-vuoden jälkeen sinut lasketaan edelleen ensikertalaisena kun haet korkeakouluun tai yliopistoon.

Valmentaudu jatko-opintoja varten

VNF tunnetaan osaamisestaan valmentaa yliopistojen ja korkeakoulujen pääsykokeisiin. Tieteellisillä linjoilla saat vinkkejä opiskelutekniikasta, saat syventyä valintakoekirjoihin ja harjoitella sisäänpääsykokeita varten. Taidelinjoilla saat ohjausta portfolion laatimisessa, josta sinulla on hyötyä hakiessasi jatko-opintoihin.

Avoin yliopsto

Opistomme toimii yhteistyössä Åbo Akademiin kanssa. Avoimen yliopiston kautta voit suorittaa yliopistotason kursseja joista hyödyt tulevaisuuden opinnoissa.

UCA

Taidelinjoilla on yhteistyösopimus Englannissa sijaitsevan korkeakoulun, University for the Creative Artsin kanssa. Taidelinjojen opettajat voivat, sovittujen valintakriteerien puitteissa valita VNF opiskelijoita opiskelemaan UCA:aan, jossa he kolmen vuoden opintojen jälkeen voivat suorittaa BA-tutkinnon.

Kielikylpy

Monet suomenkieliset hakevat opistoon kielikylpyyn erikoistuakseen samalla tiettyyn erityisalueeseen. Ruotsinkielisen ympäristön ja opetuksen myötä parannat vuoden aikana ruotsinkielen taitoasi, josta sinulla on hyötyä esim. yliopistojen kielikokeissa, tulevissa opinnoissa ja työelämässä. Pääopetuskieli on ruotsi, mutta henkilökohtaista opastusta saa suomenkielellä.

Iällä ei ole merkitystä!

Useimmat opiskelijoistamme ovat saman vuoden ylioppilaita sekä muita nuoria aikuisia, mutta iällä ei ole merkitystä! Meillä voi opiskella kaiken ikäiset – juuri peruskoulun päättäneistä eläkeläisiin.