Västra Nylands Folkhögskola

info@vnf.fi   |   019 222 600   |   Pumpviken 3, 10300 Karis, FINLAND
Studielinjer
Juridiska programmet

JURIDISKA PROGRAMMET

Behovet av juridisk kunskap växer. Insikter i lag och rätt utgör en värdefull merit idag. Detta program riktar sig till alla som har intresse för juridik och rättsvetenskap. Vill du förbereda dig för att komma in vid universitet eller högskola, eller önskar du öka dina kunskaper i rättsvetenskap p.g.a. att ditt yrke kräver det? Då har du hittat rätt!

I utbildningsprogrammet ingår också kurser på akademisk nivå. Vi samarbetar med Åbo Akademi. Läsåret vid VNF ger dig en bred bas för vidare studier och hjälper dig att orientera dig i ämnet så att dina möjligheter att komma in vid högskola och universitet växer.

Ta tillfället i akt att fördjupa dig i juridisk problemlösning tillsammans med andra. Fördjupa dig i den litteratur som krävs för inträde vid juridisk eller rättsvetenskaplig fakultet. Bekanta dig i praktiken med hur domstolsväsendet fungerar i vårt land. Vi gör studiebesök.

Välj kurser även ur skolans rikliga språkutbud. Du kan också välja kurser från linjen Natur och medicin.

Landa på rätt nybörjarplats vid universitetet

Universiteten införde ett system med kvoter för nybörjare år 2016.  Om du inte direkt kommer in till ditt första alternativ och tackar ja till det andra, kan det vara knepigt att senare komma in dit du egentligen ville. Genom att vänta till nästa ansökningstillfälle kan du söka in på nytt och ha större chans att komma in på rätt nybörjarplats. Utnyttja väntetiden till att förbereda dig för ansökan och studera ett år på linjen Juridiska programmet vid VNF.

Kursbeskrivningar

ANSÖK

Juridiska programmet på Facebook.

 

  

Jag sökte till VNF när jag fick veta att jag inte kommit in till universitetet. Jag ville nämligen inte ta ett mellanår utan ville hellre studera och preppa mig inför att söka in på nytt följande år. Under året på VNF har jag lärt mig mycket nytt och fått en mycket bredare allmänbildning inom juridiken. Det är helt klart värt att söka till VNF!

Jannica, Pargas
2016–2017 


Jag sökte till VNF eftersom jag inte var säker på vad jag ville göra efter studenten. Året vid Juridiska programmet har gett mig en inblick i juridikens värld och fått mig att inse att det nog är juridik i någon form jag vill syssla med i framtiden.

Madeleine, Jakobstad
2015–2016

 

Jag sökte till VNF då jag inte kom in till juridiska fakulteten i Vasa. Genom att komma hit kan jag upprätthålla de kunskaper jag fick då jag läste till inträdesprovet, och samtidigt lära mig mera. I nästa år söker jag till universitetet på nytt och hoppas att jag då har allt som krävs för att komma in. Stämningen här på skolan är bra och vi har en trevlig liten juridikgrupp där man inte behöver vara rädd för att göra bort sig. Att komma till VNF var ett bra beslut.

Janeta, Korsholm
2014–2015


Våren 2013 sökte jag in till Juridiska fakulteten i Helsingfors. Jag har alltid haft ett stort intresse för juridik och beskedet om att jag inte blivit antagen var en stor besvikelse. Av några bekanta fick jag höra om Juridiska programmet vid VNF. Mitt år här har varit ett ypperligt tillfälle för mig att utveckla mina kunskaper i juridik och att förbereda mig inför kommande inträdesförhör. Ett lärorikt och minnesvärt år!

Fanny, Esbo
2013–2014 


 

Jag sökte till VNF då jag inte blev antagen till universitetet och blev tvungen att ta ett mellanår. Under mitt mellanår ville jag studera och gå kurser på Öppna universitetet, lära mig mera om juridik och på så sätt förbereda mig för kommande inträdesförhör. VNF har varit ett bra val.

Fanny, Sibbo
2012–2013

  

 

 

Ansökningstiden pågår!

Ett mellanår som visar vägen
insändare

Alla är inte Alexander Stubb
VN 6.6.2017

 

Media

Modelinjen som få hittar till
ÅU 11.5.2017

VNF täynnä taidetta
EU 7.5.2017

Tuntematonta ja haastavaakin
EU 7.5.2017

..författarskola börjar i Karis
YLE 20.4.2017

Kosketusta valokuvissa, sarjakuvissa ja tanssien
EU 26.3.2017

Tanssia, sarjakuvataidetta ja valokuvia...
LU 23.3.2017

Teaterlinjen spelar Värdshusvärdinnan
YLE 22.3.2017

...Beröring skapar känsla
VN 24.3.2017

En pjäs som gör en glad i magen 
VN 17.3.2017

Dikt i tolkning av fotostuderande
VN 17.3.2017

Runoutta VNF:n valokuvanäyttelyssä
EU 12.3.2017

Studier på folkhögskola
ger bra grund VN 17.2.2017

Recension:
MeWe on 50 minuutin upea
kokonaisuus LU 17.2.2017

 

Söker ni utrymme för möten eller kurser? VNF har utrymmen till uthyrning.