Vandra i varma vindar

Kurssi on ruotsinkielinen

6–13.10.2018

Vi har glädjen att erbjuda två inspirerande kulturresor inom tematiken Medelhavsmat och vandring. De går till den unika grekiska ön Leros i Egeiska havet där författaren och seglaren Göran Schildt hade sitt hem.

I oktober är vindarna ännu varma och vädret passar ypperligt för vandringar genom böljande landskap med hänförande dofter och naturupplevelser. Vi följer de uråldriga rutterna som herdarna har trampat upp i bergen. Det är samma stigar som Göran Schildt utforskade under sina dagliga vandringar på åttio- och nittiotalet. Vi följer till exempel ”Johanniterriddarnas rutt” runt den gamla borgen och fascineras av ”Daphneviken Kryphos” när vi vandrar högt uppe på berget Klidhis rygg.

Under våra pauser äter vi hemlagad grekisk mat och däremellan gör vi uppehåll på någon genuin lokal taverna. Under några av vandringarna får vi dessutom ta del av öns brokiga historia som omfattar allt från krigshändelser till arkitektur. En utfärd till någon närbelägen ö kan också bli aktuell. Varje dag inleds med frukost på fina hotell Crithoni Paradise.

Fotografier: Magnus Lindberg

Kom med och ta del av fem dagar fyllda av vandringar i en genuint grekisk miljö. Det här är upplevelser som vanliga turister sällan får vara med om!

Vi företar oss sällan vandringar som blir längre än sammanlagt 10 km per dag, men terrängen och klimatet är mer krävande än hemma. Därför är det bra med förhållandevis god fysik.

Vi återkommer med mera detaljinformation, men anmäl gärna ditt intresse snabbt. Platserna är begränsade och resmålet mycket populärt.

Före resorna ordnas ett gemensamt kursveckoslut (31.8–1.9) som en förberedelse inför resan. Läs mer om kursen: Försmak på grekiskt öliv

 

Kurstid: 6–13.10.2018

Kurspris:
1 280 €/person i två personers rum
1 370 €/person i eget rum
I priset ingår samtliga transporter, boende, utflykter och en stor del av måltiderna.

Hotell på Leros: Crithoni´s Paradise Hotel

För mera information kontakta: camilla.lindberg@vnf.fi / 050 5915 434

Resorna ordnas i samarbete med Christine och Göran Schildts stiftelse samt Friman Resor. Mera information om ön och resorna hittas också på www.villaschildt.fi. Det går även bra att kontakta Friman Resor direkt:
040 678 1608, inger.holmberg@frimanresor.fi

 

Ilmoitus

Syntymäaika

Majoitus*

Liitteet jos niitä erikseen pyydetään