Kreativt skrivande

Kurssin opetuskieli on ruotsi

17–19.11.2017

Att skriva är ett sätt att se och få syn på. En kurs i kreativt skrivande handlar om att hitta kreativa lösningar genom att berätta historier, oberoende av vilken form man vill skriva i.

Från idéer eller infall skriver vi. Vi ägnar oss åt dramaturgi och funderar på hur berättandet växer fram. Och dessutom alla andra delar i berättandet som är viktiga: miljö, dialoger, röst osv. Dessutom funderar vi på hur människor gestaltas. Ändå, allra mest handlar kreativt skrivande om lekfullhet, att få använda sin fantasi. Det viktigaste är att ta sig an det kreativa med nyfikenhet.

Kursen riktar sig till alla som är intresserade av skrivande, både till dem som vill börja skriva och dem som redan skriver till exempel i sitt arbete.

 

Kursledare: FD Mia Franck

Mia Franck är författare, kolumnist, skrivkursledare, bloggare, ordförande i juryn för Arvid Mörne och Solveig von Schoultz-tävlingarna. Läs gärna hennes blogg Skrifva eller hennes romaner Martrådar, Maraminne och Marlek. Lyssna också på podcasten Fantastisk podd.

Kurstid: fredag 18.15–20.30, lördag och söndag 10.15–15.30

Kursdeltagare: Kursen riktar sig till alla som är intresserade av skrivande, både till dem som vill börja skriva och dem som redan skriver t.ex. i sitt arbete. Kursen lämpar sig även väl för personer som tidigare deltagit i Mias skrivarkurser. Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 15. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.

Kurspris: 90 € inkl. lunch och kaffe, 140 € inkl. logi i dubbelrum, frukost, lunch och kaffe

Tilläggsinfo: kurser@vnf.fi, 019 222 6021

Sista anmälningsdag: 27.10 2017

 

Ilmoitus

Syntymäaika

Majoitus*

Liitteet jos niitä erikseen pyydetään