Medelhavsmat på grekisk ö

Kurssi on ruotsinkielinen

29.9–6.10.2018

Vi har glädjen att erbjuda två inspirerande kulturresor inom tematiken Medelhavsmat och vandring. De går till den unika grekiska ön Leros i Egeiska havet där författaren och seglaren Göran Schildt hade sitt hem.

Kom med på en skräddarsydd kulinarisk resa där du genom maten dyker rakt  in i den grekiska folksjälen. Äkthet, tradition och närproducerat utgör ledorden. Dagarna bjuder på ett omväxlande program och smakupplevelser som besökare på traditionella turistöar bara kan drömma om.

Under minst tre av dagarna besöker vi traditionella familjetavernor där vi får vara med och tillreda mat och smaka på kökets egna specialiteter. Grönsaker, kött och fisk står i fokus under besöken. Dagarna förverkligas med Aegean Cuisines kvalitetstecken i oslagbara miljöer.

Programmet kommer ytterligare att kompetteras med olika aktiviteter som till exemepl studiebesök på ett lokalt bageri, en ansjovisfabrik och en vingård. En båtutfärd med tillhörande lunch till vackra Medelhavsvikar är också ett alternativ.

Fotografier: Magnus Lindberg

Varje dag inleds med frukost på fina hotell Crithoni Paradise som vissa dagar serverar grekiska specialiteter enkom för oss. Veckan avslutas med en upplevelserik förbetald Food-walk (matvandring med karta). Reseprogrammet är späckat, därför är det bra att ha god fysik.

Vi återkommer med mera detaljinformation under våren. Anmäl gärna ditt intresse. Platserna är begränsade och resmålet mycket populärt.

I kundtidningen Etiketten finns artikeln ”Solens och havets mat” om en liknande resa som ordnades hösten 2017.

Före resorna ordnas ett gemensamt kursveckoslut (31.8–1.9) som en förberedelse inför resan. Läs mer om kursen: Försmak på grekiskt öliv

 

Kurstid: 29.9–6.10.2018

Kurspris:
1 280 €/person i två personers rum
1 380 €/person i eget rum
I priset ingår samtliga transporter, boende, utflykter och en stor del av måltiderna.

Hotell på Leros: Crithoni´s Paradise Hotel

För mera information kontakta: camilla.lindberg@vnf.fi / 050 5915 434

Resorna ordnas i samarbete med Christine och Göran Schildts stiftelse samt Friman Resor. Mera information om ön och resorna hittas också på www.villaschildt.fi. Det går även bra att kontakta Friman Resor direkt:
040 678 1608, inger.holmberg@frimanresor.fi

 

Ilmoitus

Syntymäaika

Majoitus*

Liitteet jos niitä erikseen pyydetään