Jaettu tila – yhteinen maisema

Työpaja tarinankerronnan ja kuvataiteen äärellä
9.–10.12.2017

Oletko hiljattain muuttanut Suomeen ja haluat tutustua uusiin ihmisiin?

Oletko suomalainen, joka haluaa tutustua maahan muuttaneisiin ihmisiin?

Silloin tämä kurssi on sinua varten!

Piirrämme pieniä tarinoita osallistujien elämästä ja toiveista. Tarinat kääntyvät kartoiksi, reiteiksi ja kuviksi. Yksityinen yhdistyy yhteiseksi. Kurssi on monikulttuurinen, kielet mm. suomi, ruotsi, englanti ja kuvataide.

Kerromme tarinoita helppojen harjoitteiden avulla, jotka ovat taiteen osallistavia menetelmiä tarinankerronnan ja kuvataiteen alalta. Tavoitteena on, että suomalaiset ja maahanmuuttajat tutustuvat ja kohtaavat taiteen avulla ja käsittelevät heille tärkeitä aiheita yhdessä. Samalla he oppivat toisistaan, kuulevat pieniä elämäntarinoita, jakavat omaa tilaansa, ja löytävät yhteisen paikan tai maiseman.

Hanke on osa Teatteri Metamorfoosin ja Kirkkonummen Kipinä ry:n 2016 käynnistämää Kaiffari – rasismin vastaista työtä. Työtä tukee Taiteen edistämiskeskus, Raaseporin kaupunki ja Svenksa kulturfonden.

Ohjaajat:

Annamari Karjalainen, yhteisöteatteri ohjaaja
Karjalaisen työkaluna on tarinankerronta. Varsinais-Suomen monikulttuurisuuden läänintaiteilijana hän toteutti hankkeet, Yhteinen rytmi ja Taide kotouttaa, jonka osana syntyi Kuuden tien risteys -tarinankerrontaesitys Turun Kaupunginteatteriin. Esityksen oheen syntyi Jaetut tarinat työpajaformaatti rasismin vastaiseen työhön.

Katja Öhrnberg, kuvataiteilija
Öhrnbergillä on monipuolinen osaaminen erilaisilla kuvataiteen tekniikoilla. Hän osallistuu aktiivisesti näyttelyihin vuosittain. Aiempia työpajaohjauksia ovat olleet mm. Salon Kaupungin ja Taidemuseon kummitaiteilijana kouluissa ja vanhainkodeissa ja Cultura Mobilan maahanmuuttajatyöpajoissa.

 

Kurssiaika: lauantai ja sunnuntai klo 10–15.30 (10 oppituntia)

Kurssihinta: 35 € (subventoitu hinta). Lisämaksu 13 € lounaasta (kaksi lounasta).

Ilmoittautuminen: viim. 29.11.2017
16 paikkaa. Osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Ilmoitus

Syntymäaika

Majoitus*

Liitteet jos niitä erikseen pyydetään