Försmak på grekiskt öliv

Kurssi on ruotsinkielinen

31.8–1.9.2018

Vi har glädjen att erbjuda två inspirerande kulturresor inom tematiken Medelhavsmat och vandring. De går till den unika grekiska ön Leros i Egeiska havet där författaren och seglaren Göran Schildt hade sitt hem.

Före avfärden ordnas en kortkurs för resenärerna. Den är öppen för alla som är intresserade av den grekiska övärlden.

Under kursen får deltagarna en gedigen introduktion till Medelhavskulturen med fokus på den dramatiska ön Leros. Här ingår bland annat historia, mat- och kulturtraditioner. Vi bekantar oss även med det moderna grekiska livet.

Programmet består av föreläsningar och personliga berättelser som kryddas med fina fotografier och filmer från Leros med omnejd.

Under helgen medverkar kulturjournalisten och författaren Camilla Lindberg (VNF:s representant) som tillsammans med projektchef Magnus Lindberg (Villa Schildt) skrivit en platsbiografi om Leros. De har stor erfarenhet av ön och även tidigare resor till destinationsorten.

Hbl-journalisten Stefan Lundberg som vandrat pilgrimsrutten Camino del Norte längs den spanska nordkusten från Irun till Santiago de Compostela håller en föreläsning där han berättar om sina upplevelser av att vandra i främmande landskap. Han ger nyttiga tips för alla som är intresserade av vandring.

På fredagen serveras kvällste med tillhörande grekiska smakprover (meze). På lördag serveras lunch och kaffe.

 

Plats: Västra Nylands folkhögskola

Kurstid: fre kl. 18–21, lö kl. 10–14.30

Kurspris: 50 € inkl. mat
Det finns möjlighet att övernatta på VNF:s internat. Dubbelrum 20 €/natt. Enkelrum 30 €/natt.

För mera information kontakta: camilla.lindberg@vnf.fi eller 050 5915 434

Läs mer om resorna: Medelhavsmat på grekisk ö och Vandra i varma vindar

Resorna ordnas i samarbete med Christine och Göran Schildts stiftelse samt Friman Resor. Mera information om ön och resorna hittas också på www.villaschildt.fi. Det går även bra att kontakta Friman Resor direkt: 040 678 1608, inger.holmberg@frimanresor.fi

Sista anmälningsdag: 20.8.2018

 

Ilmoitus

Syntymäaika

Majoitus*

Liitteet jos niitä erikseen pyydetään