Kurs i matfotografi (jul-tema)

16–18.11.2018

Har du ett brinnande intresse för fotografi och vill få upp stämningen i juletid? Tycker du om att lägga upp mat på ett estetiskt vis som en fröjd för ögat?

Är du företagare inom restaurang- eller cafébranschen? Är du mathantverkare, bloggare eller fotar för instagram?

På den här kursen lär du dig ta häftiga bilder för dina hemsidor, sociala medier och affischer.

Under tre dagars tid pratar vi om fotografi, lär oss hur man komponerar ihop en estetisk bild, och använder oss av rekvisita för att göra effektfulla julstylingar.

Vi kommer även att titta närmare på grunderna i bildbehandling. Tillsammans hjälps vi åt och du som deltagare kommer att få praktisk handledning i fotografering och bildbehandling.

Vi kommer också att laga mat tillsammans med fokus på vegansk kosthållning samt säsongsbetonat som vi använder oss av i fotograferingen.

Det är bra om du redan har baskunskaper inom fotografi, men att vara helt nybörjare är inget hinder. Du bör dock ha tillgång till en egen systemkamera eller en smartphone.

Kursen är en separat tredagars uppföljare till sommarens populära tvådagarskurs i matfotografi som du kan läsa om här.

 

Lärare: Fia Doepel
Fia Doepel är en Göteborgs baserad konstnär som vid sidan av sitt konstnärskap frilansat inom fotografi sedan 2011. Hon har gjort uppdrag för bland annat Hufvudstadsbladet, Studentbladet, Finlands svenska Marthaförbund och Helsingin Juhlaviikot samt inom den privata sektorn. Hon har ett brinnande intresse för matlagning och ekologi och har fotograferat samt bloggat om vegetarisk/vegansk matlagning i drygt fem års tid och driver sedan början av 2017 matbloggen Det Blåa Köket på hbl.fi, en plats där hon får ge utlopp för kreativiteten inom matlagning genom att skriva recept och fotografera.

Kurstid: fre kl. 18–21, lö–sö kl. 10–15.30

Kurspris: 98 € inkl. lunch med kaffe på lö–sö, samt maten som kursdeltagarna själva tillreder.

Logi:  Två personers rum  24 €/natt. Enkelrum 34 €/natt. (inkl. frukost)

Tilläggsinfo: kurser@vnf.fi, 040 022 6021

Sista anmälningsdag: 26.10.2018
Kursen ordnas om minst 10 personer anmäler sig till kursen. Max antal deltagare: 14. Deltagarna antas till kursen i anmälningsordning.

 

Anmälan

Fyll i dina uppgifter och klicka till sist på "skicka" för att lämna in din anmälan.

Födelsedatum

Logi*

Bilagor (om det begärs för kursen du anmäler dig till)

Klicka en gång på "skicka" och vänta på meddelandet "Tack för din anmälan".